ZacheŘs en het geld

In aflevering 12 gaan ze terug naar Jericho, waar Hreel probeert te voorkomen dat Jezus in contact komt met Zacheus, de geldzuchtige belastingambtenaar. Hreel zorgt ervoor dat Zacheus de stad wordt uitgejaagd, maar Cora en Habib smokkelen hem als vrouw verkleed de stad weer in.

DVD 6

Aflevering 12

Achtergrondinformatie

Samenvatting

ACHTERGRONDINFORMATIE
Jezus neemt het op voor mensen die berouw hebben, ook al waren ze onrechtvaardig. Dat God (en daarmee ook zijn zoon Jezus) altijd mensen een tweede kans geeft, noemen we genade. De wereld van Jezus is hiermee dus anders dan we zouden verwachten en misschien zouden willen. Bij Jezus is vergeving altijd mogelijk. Ook dat is genade.

VRAAG
Je hebt vast wel ergens spijt van. Stel je eens voor, je kan terug in de tijd. Wat zou je dan anders hebben gedaan? Jezus reikt Zacheus de hand. En daardoor komt er weer liefde in het hart van Zacheus en in dat van de mensen om hem heen.

DOEN
Wij gaan ook aan de slag met hart en handen. Je pakt een papiertje. Dat vouw je dubbel. Maak een scherpe vouw. Je legt het papiertje op tafel. En daar leg je je hand op. Je duim en je wijsvinger leg je tegen de vouw van het blaadje. Let op: je duim en je wijsvinger moet je zo ver mogelijk uit elkaar leggen.
Als je dat gedaan hebt, trek je een lijn om je hand heen. En dan heb je dus een hand op je blaadje staan.

Die hand knip je uit. Als je alle vingers losgeknipt hebt van elkaar, krijg je dit [Nelleke vouwt het papieren hand open:] twee handen... [Nelleke draait de handen om:] met een hartje ertussen! Leuk hè! En als je daar nou heel veel van maakt, kan je ook een slinger maken. Aan de slag!