Ontvoerd

In de eerste aflevering komt Cora terecht in het jaar 12 na Christus. Al gauw vindt ze wat vrienden die haar helpen: Habib, een straatjongen en een paar vrolijke muzikale dieren. Zal het Cora en haar vrienden lukken om de geschiedenis in stand te houden en haar vader te bevrijden?

DVD 1

Aflevering 1

Achtergrondinformatie

Samenvatting

ACHTERGRONDINFORMATIE
Voor veel mensen (christenen en joden) is Bijbel belangrijkste boek dat er bestaat. In de Bijbel staat hoe God voor de wereld en voor de mensen zorgt. Dat boek missen is voor hen verschrikkelijk.

VRAAG
Welk voorwerp is voor jou nou heel kostbaar? En vertel meteen waarom dat zo is!

DOEN
Kostbare dingen verdienen een mooie plek. En wat is er nou leuker dan zoiets zelf te maken?
Het mooie dingen doosje!
Hoe doe je dat nou?

Je pakt een doos, bijvoorbeeld een schoenendoos. En die maak je zo mooi als je zelf wilt. Kijk ik heb hier allemaal spulletjes liggen, bijvoorbeeld mooi glimmend papier, of foam, daar kan je figuurtjes uitknippen en opplakken. Of misschien heb je thuis wel glittertjes. Of weet je wat ook leuk is? Macaroni! Daar kan je allerlei figuurtjes mee maken, dat geeft een heel leuk effect!

Ik heb zo'n doosje al gemaakt, zo'n mooie dingen doosje. ...Tadaaa! Voor mijn trouwring. Past precies! Ik ben benieuwd naar wat jij gaat maken. Succes!