Jona in de vis

In de elfde aflevering belanden Cora en haar vrienden door een geweldige storm in de stad Jafo waar ze de profeet Jona ontmoeten. Jona is op de vlucht en Hreel lokt hem op een verkeerd schip, gevolgd door Coras kleine bende. Midden op zee ontstaat een gevecht met de knechten van Hreel. Cora en Habib vallen overboord en ze worden opgeslokt door een vis. Ze blijken niet alleen te zijn...

DVD 6

Aflevering 11

Achtergrondinformatie

Samenvatting

ACHTERGRONDINFORMATIE
Vertrouwen belangrijk thema in de Bijbel. Mensen vertrouwen op elkaar. Mensen vertrouwen op God. Maar dat is soms heel moeilijk. Aan Jona heeft God opgedragen dat hij naar de stad Ninevé moet gaan om de bewoners te vertellen dat ze teveel ruzie maken en goddeloos bezig zijn. Hij moet hen op het rechte pad krijgen. Maar Jona durft dat niet en hij vlucht met een boot de zee op. Andere mannen gooien hem van de boot af, de zee in. Jona moet erop vertrouwen dat God hem helpt als hij overboord wordt gegooid. Dan slokt de vis hem op en slikt hem met een grote teug zeewater in een keer door. Jona in eenzaam gevangen in de donkere buik van de vis. Hij kan niets anders doen dan hopen en bidden. En plotseling... spuugt de vis hem uit! Als Jona levend uit de vis komt, weet hij dat hij op God kan vertrouwen. Omdat hij dat heeft ontdekt, is hij zo dankbaar en voelt hij zich zo veilig, dat hij niet meer vlucht voor wat God hem opgedragen heeft te doen. Hij doet dapper wat God van hem verlangt. De mensen uit Ninevé luisteren naar Jona en beteren hun leven. En God vergeeft hen. Ook jij kan er op vertrouwen dat je altijd bij God terecht kan. Dat God je helpt en bij je is. En dat God je vergeeft, ook al heb je iets fout gedaan en je hebt er spijt van.

VRAAG
Op welke mensen vertrouw jij het meest?

DOEN
Een vertrouwensspelletje voor 2 personen. Eén persoon doet een blinddoek om, de tweede persoon moet de geblinddoekte door de kamer leiden, om meubels heen. Maar... die mag alleen zijn stem gebruiken! Succes!