Het Pinksterfeest

In aflevering 26 belanden Cora en Habib voor de laatste keer in Jeruzalem waar ze enkele van Jezus discipelen door de straten zien rennen. Verbaasd volgen ze hen naar een huis waar de volgelingen van Jezus verzameld zijn. Rond het huis staat een leger Romeinse soldaten. Het Pinksterfeest is aanstaande...

DVD 13

Aflevering 26

Achtergrondinformatie

Samenvatting

ACHTERGRONDINFORMATIE
Het verhaal van de heilige Geest wordt ieder jaar verteld met Pinksteren. Toen Jezus uit de dood was opgestaan, zei hij dat de verhalen over hem verder verteld moesten worden aan anderen. Maar Jezus zei ook dat de discipelen daarmee moesten wachten totdat ze een teken kregen.

Dat teken kregen ze met Pinksteren. Toen kwam Gods Geest. Dat is een ‘onzichtbare' kracht, net zoiets als dat de wind onzichtbaar is, maar wel veel kracht kan hebben!
Zo is het ook met de heilige Geest. Door de heilige Geest kan je doen wat Jezus zegt en hij geeft je ook de kracht om de woorden van Jezus door te vertellen. En dát goede nieuws vieren we met Pinksteren.

VRAAG
De heilige Geest kan je niet zien, maar je kunt wel merken wat-ie doet. Heb jij wel eens iets meegemaakt waarvan je nu denkt: dat was met hulp van de heilige Geest!

DOEN
Goed nieuws wil je doorvertellen! Maak hiervoor je eigen telefoon. Neem twee lege blikjes, maak er een gaatje in de bodem van beide blikjes, neem een lang touw, zo lang als je zelf wilt en knoop de uiteinden elk door het gaatje van de blikjes. Span het touw strak, zoek iemand die één van de blikjes aan zijn oor wil zetten en vertel zelf het goede nieuws. In het blikje dat jij vasthoudt natuurlijk!