Het laatste avondmaal

In aflevering 16 keren ze terug naar de tijd van Jezus in de week van Goede Vrijdag. Cora en Habib gaan op zoek naar de plaats waar Jezus het Paasfeest met zijn discipelen zal vieren. Hreel beraamt intussen een complot om Jezus te laten assisteren tijdens het laatste avondmaal. Tot overmaat van ramp is de cubus temporis ook nog eens kwijt...

DVD 8

Aflevering 16

Achtergrondinformatie

Samenvatting

Achtergrond
Jezus neemt afscheid van z'n discipelen. Daarom zegt hij heel belangrijke dingen tegen hen. Hij vierde met zijn leerlingen het laatste Avondmaal. Tijdens die maaltijd zag Jezus zijn leerlingen voor het laatst en dat wist hij. Daarom wil hij hen nog iets heel belangrijks zeggen, namelijk dat ze elkaar lief moesten hebben, elkaar moesten dienen en zijn woorden niet moesten vergeten. Gelukkig hebben de leerlingen dat niet gedaan. Ze hebben de woorden doorverteld. En daarom vieren veel christenen nog steeds Avondmaal in de kerk, zodat wij aan de woorden van Jezus kunnen denken.

Vraag
Stel, je vader en moeder gaan een maand op reis. Wat zou je bij het afscheid tegen hen willen zeggen?

Doen
Eén van de belangrijkste dingen die Jezus tegen zijn leerlingen zei, was dat je elkaar moet dienen. Dat kan je doen door iemand te bedienen. Maak iets lekkers voor iemand klaar en bedien dat.