De verloren zoon

In aflevering 24 komen Cora en Habib weer terecht in een gelijkenis: het verhaal van de verloren zoon. Ze komen hem tegen als hij bijna blut is. Hreel probeert de verloren zoon te helpen geld te verdienen om zo te voorkomen dat hij terugkeert naar zijn vader. Natuurlijk doen Cora en Habib er alles aan om het Bijbelverhaal te redden.

DVD 12

Aflevering 24

Achtergrondinformatie

Samenvatting

ACHTERGRONDINFORMATIE
Dit verhaal over ‘de verloren zoon' vertelde Jezus aan mensen om hun iets te leren over hoe God met mensen omgaat.
Een vader had twee zonen. Eén van de twee had zijn erfenis al opgenomen terwijl zijn vader nog leefde. Dat was in die tijd heel erg, want door dat te doen doe je net alsof je ouders niet meer bestaan of niet meer leven. Die zoon gaf het geld ook nog eens uit aan dingen waar je niet trots op hoeft te zijn: gokken, drank en vrouwen. De andere zoon was een voorbeeldig kind en trouw aan zijn vader. Toen de eerste zoon al het geld had opgemaakt, kwam hij met hangende pootjes terug bij zijn vader. Was de vader boos? Welnee! Hij was ontzettend blij om zijn kind weer terug te hebben. Zo is het met aardse vaders, maar zo is het ook met God. God is net als de vader van de verloren zoon, die met open armen staat te wachten tot de mens weer terugkomt.

VRAAG
Vraag aan je ouders wat zij het allerleukst aan jou vinden. En vertel wat jij het allerleukst vindt aan hen.

DOEN
De verloren zoon kwam weer terug bij zijn vader. Een voorwerp dat ook weer terugkomt is een boemerang. Onder het kopje downloads kun je een voorbeeld van een boemerang downloaden. Print hem uit, en trek hem over op dik papier. Versier de boemerang en hij is klaar. Gooien maar!