De intocht in Jeruzalem

In aflevering 14 keren ze terug naar Jeruzalem waar Hreel opdracht heeft gegeven om alle ezels te stelen. Hij wil zo de intocht in de stad van Jezus als koning voorkomen. Hreel weet de Romeinse soldaten voor zijn karretje te spannen, maar Habib en Cora weten oude bekende Barabbas te strikken hen te helpen.

DVD 7

Aflevering 14

Achtergrondinformatie

Samenvatting

ACHTERGRONDINFORMATIE
Kajafas de hogepriester is een man met veel macht. Hij ziet dat Jezus steeds machtiger wordt en steeds meer mensen naar hem luisteren en hem volgen. Kajafas en andere machthebbers zijn bang voor Jezus omdat hij ‘koning van de wereld' genoemd werd. En omdat heel veel mensen naar Jezus luisterden en hem volgden waren de machthebbers bang voor een volksopstand; dat mensen de oude machthebbers niet meer zouden gehoorzamen maar afzetten. Zij waren bang hun macht te verliezen. Maar in de Bijbel kunnen we lezen dat Jezus steeds benadrukt dat hij niet komt om over deze wereld te heersen, maar om andere mensen te helpen en over Gods liefde te vertellen!

VRAAG
Welke superkracht zou jij willen hebben, en wat zou je ermee doen?

DOEN
De intocht van Jezus in Jeruzalem was een feest. En bij een feestje hoort wat lekkers. Maak een lekkere cake. Versier die met slagroom en andere lekkere dingetjes. Middenin de cake stop je een snoepje. Doe het via de onderkant, heel voorzichtig, zodat je van de buitenkant niet ziet waar het snoepje zit. Snijd de cake in plakken en deel het uit aan al je vrienden of familie. Wie het snoepje vindt, is de koning. Die mag de hele dag bepalen wat er gebeurt. Eet smakelijk!