De gestolen boekrol

In de dertiende aflevering volgen Cora en Habib Hreel naar Babylon waar het volk in ballingschap is. Hreel probeert de boekrol te vernietigen waar de schepping op staat. Na een gevecht valt de boekrol door een gat in de vloer in de catacomben onder het paleis waar Hreel als eerste aankomt. Hij verbrandt de rol, maar Cora heeft een briljant idee om het verhaal te redden.

DVD 7

Aflevering 13

Achtergrondinformatie

Samenvatting

ACHTERGRONDINFORMATIE
De Israëlieten waren meegevoerd naar een ander land. Ze gingen niet vrijwillig, maar waren gedwongen. Dat noemen we ballingschap. Ze moesten al hun bezittingen achterlaten. Het enige dat ze nog hadden van vroeger, van thuis, waren de verhalen. Die vertelden ze aan elkaar door bij kampvuren. Daardoor wist ieder kind uit Israël heel goed waar ze vandaan kwamen en begrepen ze ook wat hun geschiedenis was en wie ze waren. Doordat zij de oude bijbelverhalen toendertijd aan elkaar doorvertelden en later opschreven, kennen wij ze ook nog. Bijzonder he?!

VRAAG
Stel je voor het is 25 jaar later en iemand vraagt of jij een bijzonder verhaal wilt vertellen over iets wat je nu of de afgelopen periode hebt beleefd. Welk verhaal zou jij vertellen over 25 jaar?

DOEN
Vraag eens aan je opa of oma, of aan een ander oud iemand, of ze een verhaal willen vertellen dat zó kostbaar is, dat jij het moet weten.