De geheime tuin

In aflevering 2 komen Cora en haar vrienden terecht in de hof van Eden, waar ze de eerste mensen, Adam en Eva leren kenen. Nadat ze door een slang verleidt worden het gebod van God te overtreden, worden Adam en Eva verbannen uit de hof. Buiten staat Hreel te wachten met een duister plan. Zal het Cora en haar vrienden lukken om Hreel te stoppen?

DVD 1

Aflevering 2

Achtergrondinformatie

Samenvatting

ACHTERGRONDINFORMATIE
In dit verhaal hoor je hoe het fout gaat met de wereld. God schiep de aarde met planten, dieren en mensen. Alles mochten ze doen, behalve aan die ene boom komen. Maar Eva wordt verleid door de slang en doet precies datgene wat God verboden heeft.

De boom waar Eva en Adam van eten heet de ‘Boom van kennis van goed en kwaad'. Door ervan te eten, weten Adam en Eva wat goed is en wat niet. Daarvoor wisten ze dat nog niet. Dat kan je ook goed zien in deze aflevering van Chi Rho.
God is zo kwaad dat hij Adam en Eva uit het Paradijs stuurt. De mensen mogen niet meer in die tuin leven. Tot op de dag van vandaag is dat zo. Maar God is niet gestopt met voor ons te zorgen en over ons te waken. Daarvoor houdt hij teveel van de mensen.

VRAAG
[Nelleke groet Remi:] Hé!
[Remi:] Hé! Heb jij misschien mijn lolly gezien?
[Nelleke, voelt zich betrapt en laat beschaamd de lolly zien die ze al half heeft opgegeten]:
Wat zou je doen in mijn situatie? Eerlijk zeggen? Of verstoppen.
[Remi:] En wat zou je doen in míjn situatie? Kwaad worden? Of vergeven.

DOEN
Vertel twee verhalen. Het ene moet echt gebeurd zijn, de ander moet niet waar zijn. Over iets wat je stiekem hebt gedaan. De rest van de groep moet raden welk verhaal waar is en welk verhaal niet. Succes!