De blinde BartimeŘs

Cora en haar vrienden komen in de stad Jericho Bartimeus tegen, een blinde man die op zoek is naar Jezus. Hij is ervan overtuigd dat Jezus hem kan genezen. Natuurlijk probeert Hreel te voorkomen dat Bartimeus Jezus ooit tegenkomt. Hij wordt daarbij een handje geholpen door de onhandige Habib.

DVD 5

Aflevering 10

Achtergrondinformatie

Samenvatting

ACHTERGRONDINFORMATIE
Bartimeüs is een rijke man die wreed is naar andere mensen. Habib heeft een enorme hekel aan Bartimeüs en dat gevoel beheerst hem helemaal. Jezus laat Habib een andere kant van Bartimeüs zien. Dat doet Jezus vaak in de Bijbel. Hij bekijkt de dingen net van een andere kant.
Over Bartimeüs zegt Jezus bijvoorbeeld dat hij een ongelukkig man is, ondanks al zijn rijkdom. Jezus vertelt dat hij medelijden heeft met Bartimeüs. Door die manier van kijken gaat Habib de situatie ook heel anders zien. Hij vergeeft Bartimeüs. Hij besluit zelfs om te helpen! Ook wij worden in ons eigen leven opgeroepen door Jezus om dingen op een andere manier te kijken. Of mensen. Bijvoorbeeld iemand op wie je heel erg boos bent.

VRAAG
Neem iemand in gedachten die je eigenlijk niet mag en bedenk vervolgens drie dingen die wél positief aan hem of haar zijn.

DOEN
Je krijgt zometeen een beeldpuzzel te zien. In deze puzzel zitten tien woorden verstopt. Al deze woorden beginnen met de letter L en eindigen op de letter E, net als het woord Liefde. De beeldpuzzel vind je bij downloads. Veel succes met zoeken!