David en Saul

In aflevering 23 ontmoeten Cora en haar vrienden David opnieuw. Na zijn zege op de reus Goliath is David ongekend populair bij het volk en koning Saul wordt jaloers op David. Hreel probeert de twee tegen elkaar op te zetten om zo de loop van het Bijbelverhaal te veranderen. Habib krijgt een mooie taak aan het hof van Saul, terwijl Cora alle zeilen moet bijzetten om Hreel te stoppen.

DVD 12

Aflevering 23

Achtergrondinformatie

Samenvatting

ACHTERGRONDINFORMATIE
In het begin vertrouwde Saul David omdat David hem met zijn harpspel rustig kon krijgen toen hij zich niet goed voelde. Maar David werd steeds populairder.
Dat is tegen het zere been van Saul. Hij wantrouwt David hoe langer hoe meer en valt hem zelfs aan met een speer. Hij wil David doden.
Tot op een bepaald moment David de kans krijgt om Saul te doden. Saul zit in een grot en denkt dat hij alleen is. Dat is niet zo, David zit achter hem. David zou Saul kunnen doden, maar hij doet het niet. In plaats daarvan snijdt David een stukje af van de mantel van Saul, om daarmee te bewijzen dat hij nog veel gevaarlijker had kunnen zijn. Daarmee laat David zien dat hij te vertrouwen is.

VRAAG
Ben jij wel eens in de steek gelaten? Wat gebeurde er toen?

DOEN
Deze aflevering gaat over vertouwen. Vertrouwen voel je pas echt als je het ervaart! In de volgende spannende opdracht moet je er wel voor zorgen dat er twee volwassenen willen meedoen. Ga ergens op staan, bijvoorbeeld op een stoel of een tafeltje. De twee volwassenen staan op de grond. Jij staat met je rug naar hen toe. Laat je nu naar achter vallen. De anderen vangen je op! Kijk! Dat is vertrouwen!