Daniel in de leeuwenkuil

In aflevering 22 ontmoeten Cora en haar vrienden Daniel, de adviseur van koning Darius. Veel mensen aan het hof van de koning zijn jaloers op Daniel en ze proberen hem in de leeuwenkuil te laten gooien. Natuurlijk probeert Hreel opnieuw het Bijbelverhaal te saboteren, maar Cora en Habib doen hun uiterste best dit te voorkomen.

DVD 11

Aflevering 22

Achtergrondinformatie

Samenvatting

Daniël zit in de leeuwenkuil en bidt tot God. Hij zegt niet dat God hem uit de leeuwenkuil moet halen, maar bidt: ‘De Heer is mijn herder'. Hij bidt dat God als een herder kan zijn.
Veel mensen bidden tot God, zelfs Jezus deed het. Als je bidt, praat je met God. In een gebed kan je God danken voor alle goede dingen die je hebt gekregen, maar je kan ook God vragen of hij je ergens mee kan helpen. Zelfs als je boos bent op God mag je dat tegen hem zeggen!

Veel mensen bidden en hopen dan dat hun gebed uitkomt. Maar dat is niet altijd zo. Het kan zijn dat je juist dingen krijgt die jou kunnen helpen om zelf te bereiken wat je wilt.
Bidden is geen tovertruc, of een verlanglijstje dat je stuurt. Bidden is dé manier om God bij jouw leven te betrekken.


Bij downloads kun je een gebed lezen dat daarover gaat.

VRAAG

Bid jij wel eens? En wat zeg je dan tegen God?

DOEN
Bij downloads vind je een bouwplaat van een gebedsdobbelsteen. Knip de dobbelsteen uit en beplak elke zijde van de dobbelsteen met een gekleurd papier. Op elk vlak van de dobbelsteen schrijf je iets waar je voor wilt bidden of danken. Gooi met de dobbelsteen en bepaal waar je voor gaat bidden.