Baby in het mandje

In de vijfde aflevering komen Cora en haar vrienden terecht in het oude Egypte waar de Israelieten als slaven gebruikt worden door de Farao. Ze verblijven bij Amram en Jochebed,de ouders van baby Mozes. Hreel helpt de Farao om Mozes te vinden en op te pakken.

DVD 3

Aflevering 5

Achtergrondinformatie

Samenvatting

ACHTERGRONDINFORMATIE
In dit fragment gaat het over de joden die in Egypte wonen. Ze waren daar slaven. Ze werden gezien als werkpaarden, als minderwaardige mensen. Ze werden gepest en moesten werk doen wat niemand deed. God kiest uiteindelijk altijd partij voor degene waarbij het niet goed gaat. In Egypte voor de slaven. En later ook voor de mensen die niet belangrijk gevonden worden

VRAAG
Hoe zou jij iemand helpen die gepest wordt?

DOEN
Om te laten zien dat je elkaar nodig hebt: de volgende opdracht. Deze opdracht kan je alleen doen als je met z'n tweeën bent of met meer.

Maak een hindernisbaan. Daar kan je stoelen voor gebruiken, of krukjes of tafels, alles wat je maar hebt in de buurt. En als je die hindernisbaan hebt gemaakt, pak je een potlood of stift. Die houd je met z'n tweeën vast ieder met de wijsvinger op de bovenkant of de onderkant.

Dan gaan we de hindernisbaan lopen, met z'n tweeën. Het potlood of de stift mag natuurlijk niet vallen! De hindernisbaan kan je natuurlijk zo groot maken als je zelf wilt. Je kunt er van alles achteraan maken. En wat doe je nou als het potlood valt? Dan begin je gewoon overnieuw!